Dermapen4

Att tänka på innan din Dermapenbehandling hos oss:

– Applicera ej brun-utan-sol en vecka innan besök.
– Uppehåll med din retinolprodukter en vecka innan besök.
– Uppehåll med dina syraprodukter en vecka innan.
– Gör inga andra estetiska behandlingar två veckor innan.
– Raka ej området 12h innan behandling.
Vänta med din behandling om du har virus eller infektion i kroppen. Exempelvis munsår eller feber. 

Att tänka på efter din Dermapenbehandling hos oss: 

Eftersom att Dermapenbehandlingen skapar temporära mikrokanaler och microblödningar i huden, är det ytterst viktigt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandling. 
Därför rekommenderas du att: 
– Undviker att ta på det behandlade området samma dag.
– Uppehåll med din retinolprodukter en vecka efter besök.
– Uppehåll med dina syraprodukter en vecka efter.
– Undviker att duscha/bada/tvätta det behandlade området samma dag.
– Byter till rent örngott.
– Använder rena handdukar till ansiktet.
– Följer din hudterapeuts rekommendationer kring hudvård samt makeup.

Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapenbehandling. 

Undvik följande aktiviterter i 48h efter din behandling: 
– Direkt UV-exponering (sol eller solarium) samt använd alltid SPF när du vistas ute
– Hård fysisk träning
– Varma bad, jacuzzi eller bastu
– Swimmingpool / klorvatten eller bad i hav
– Andra hudvårdsbehandlingar, inklusive fillers och botox
– Vaxning eller rakning av området
– Brun-utan-sol
– Tatuering

Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt förklarat, orsakar Dermapen4 en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion på nålningen vill kroppen reparera skadan och börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av t. ex. fraktionerad laser, men Dermapen4 har färre biverkningar och en kortare återhämtningstid. Till skillnad mot laserbehandling kan Dermapen4 dessutom utföras på alla hudtyper och hudfärger.

Dermapen lanserade det första mekaniska microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Nya Dermapen4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. På så vis får behandlingen dubbel effekt både av hudens egen läkning/förnyelseprocess samt från preparaten som förs djupare ned i huden än om de skulle påföras topiskt.

Oftast behövs en behandlingskur på 3-8 behandlingar, beroende på hudens kondition och tillstånd. Behandlingstiden är ca 30-60 minuter och bör för bästa resultat upprepas med 2-8 veckors mellanrum, beroende på vilken indikation som behandlas. Behandlingen skräddarsys efter hudens behov och kundens önskemål.

Med Dermapen4 kan man behandla:

Huduppstramning och -föryngring, fina linjer och rynkor, stora porer, oren hud och acne, milier, keratosis pilares, pigmenteringar, ärr inklusive acneärr, kirurgiska ärr och hudbristningar. Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment”då huden blir återfuktad får fin lyster och glow.

Efter behandlingen syns oftast en lätt rodnad, som tecken på att behandlingen har skapat en inflammatorisk process. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. Man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter Dermapenbehandling. De eventuella reaktioner som kan upplevas ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad. Behandlaren informerar alltid om vad som specifikt bör undvikas dagarna efter behandlingen.